Marraskuun ja joulukuun Swanni on avoinna tiistaina ja keskiviikkona klo 10-17.30, osoitteessa Kairatie 12 B Vaasa. Lämpimästi tervetuloa!


Opastusta oikean kokoisen pellava vaatteen valintaa.

Pohdimme koko-opasta, mitä kaikkea sen pitäisi pitää sisällään helpottaakseen oikean koon valinnassa.

Ilmoitamme aina valmiin vaatteen mitat, joita on sitten helppo kotona verrata jo käytössä olevaan kankaiseen, kudottuun lemppari tunikaan tai mekkoon. 

Näin selviää sinun tarvitsema liikkumis- ja väljyysvara, tämä on hyvin henkilökohtaista. Osa tykkää istuvammasta, kun taas minä tarvitsen liikkumatilaa ainakin 8-10cm tunikassa. Mekkossa riittää 8cm, kun yleensä ymmärrän silloin olla hillitymmin paikoillaan, ehkä. Toki, tämäkin on niin käyttäjäkohtaista, toiset touhaa pellavamekossa kaikki arjen askareet ja minä taas pellavatunika päällä.

Meirami pellavatunika
Kaunis taivaan sininen pellavatunika Meirami.

Yksi tärkeimmistä mitoista on rinnanympärys, joka lyhennetään kokotaulokossa Ry. Mittaa se paljaalta iholta vain rintaliivit yllä, mahdollisimman vaakasuoraan. Minulla Ry on 98-101cm riippuen liiveistä. Käytän Meirami- ja  Karpalo-tunikasta M-kokoa joiden rinnanympärys on 108-109 cm. Eli rintaliiveistä riippuen väljyys on 7-11cm pellavatunikassa. Lisää mittaamisesta ja väljyyksistä Koko-oppaassaPellava materiaalina käytössä pehmenee ja laajenee ihon lämmön vaikutuksesta. Pellavavaate voi olla vaikka himpun napakka, mutta juuri tuosta lämmön vaikutuksesta se laajenee ja pehmenee tuoden lisää väljyyttä. 

Lisäksi kaikki pellavakankaat pestään ennen valmistusta, joten ne eivät kutistu vaan ovat valmiiksi kutistettuja. Tähän sinun ei siis tarvitse varata yhtään ylimääräistä väljyyttä.

Me autamme enemmän kuin mieluusti oikean koon valinnassa. Ja ihan mitä vaan kysyttävää tulee mieleen, laita meille viestiä! 

Minulle, kirsiteresa@swanni.fi tai Tarulle ompelimoon taru@swanni.fi

Oikean koon valinta
Naisellinen, rento ja ajaton pellavatunika Meirami, taivaan sinisenä.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit